Anderman’s lijstjes

5 dagen na de val van het kabinet twitterde ik met @DiederiktenCate over de samenstelling van de PvdA-lijst. Nu is de lijst bekend gemaakt. En we zaten er eerlijk gezegd niet heel erg ver af van wat het uiteindelijk werd.

 1. Voor #1 voorspelden we Bos, maar het werd Cohen. Niemand wist toen dat er gewisseld zou worden in de partijtop van de PvdA.
 2. Diederik voorspelde Hamer op #2 en Albayrak op #4. Dat is nu net andersom. Ik hield het vager: Albayrak op #2 of of #4.
 3. Ik zette Van der Laan op #3 en verwachtte dat Plasterk niet terug zou keren op een lijst. Het werd net andersom.
 4. Zie #2.
 5. Ik zette Samsom, de andere kandidaat fractievoorzitter, op #5 maar het werd de vice-fractievoorzitter Dijsselbloem.
 6. We voorspelden Klijnsma op #6. Klopt!
 7. We dachten toen nog dat Koenders door zou gaan in de politiek maar hij werd nu vervangen door onze #5 Samsom.
 8. We zetten Dijksma op #8 en Verbeet op #10. Dat werd andersom. Dankzij Diederik overigens, ik had eerst Cramer op #8 gezet.
 9. Diederik zette Timmermans op #9. Klopt!
 10. Zie #8
 11. Diederik zette Dijsselbloem op #11 maar de partij zette hem op #5. Het werd Spekman.
 12. Het was laat en deze hadden we niet gedaan
 13. Diederik zette Van Dam terecht op #13.

Alhoewel we dachten dat we de lijst met meer informatie over moesten doen, zaten we er eerlijk gezegd best wel dicht bij. Eerlijk gezegd had ik bijvoorbeeld verwacht dat Marcouch een hogere plek zou krijgen dan #15.

Van de 12 hadden we er 3 (Timmermans, Van Dam en Klijnsma) precies goed. Hadden we twee koppels om gewisseld  (Albayrak/Hamer en Dijksma/Verbeet). Bij drie kandidaten zaten we er helemaal naast want die kwamen niet op een lijst (Cohen, Van der Laan en Koenders). En bij de twee laatste plekken zaten we "in de richting".

Leave a Reply