3 zetels?

Met 97% van de stemmen geteld staat GroenLinks op 3 zetels. Een mooie uitslag. We zijn daarmee even groot als de PvdA, de VVD en D66. De twee keer dat ik mee ging campagne voeren met landelijk, kwam ik toch wat skeptisch terug. Geheel onterecht dus. Mijn felicitaties gaan uit naar Judith Sargentini, Bas Eickhout en dus naar alle waarschijnlijkheid, Marije Cornelissen, maar ook naar de campagneleider Jaap de Bruijn en zijn team, die een prachtige campagne hebben neer gezet.

Ook is er mooi kleiner verkiezingsnieuws: GroenLinks is de grootste partij geworden in de linkse studentenstad Nijmegen (21%) en op de Antillen, dankzij Nadya van Putten. In heel veel steden deden we het heel goed we op #2 in: Utrecht (21%), Amsterdam (20%), Haarlem (20%), Wageningen (20%), Leiden (17%), . Vaak maar een haar verwijderd van D66.

Leave a Reply