Het beste van 2010: Film

Het jaar komt ten einde. En dan horen er lijstjes te komen met "het beste" van 2010. Waar dit jaar qua muziek niet zo'n goed jaar was, was qua films wel een goed jaar.

  1. Fantastic Mr. Fox: Met zijn quirky films over disfunctionele familierelaties en kinderlijke ambities, is Wes Anderson een van mijn favoriete regiseurs. Met Fantastic Mr. Fox maakt Anderson de overstap naar stop motion. Dat levert een uitermate gevoelige en ambachtelijk gemaakte film op, die het boek van Ronald Dahl nieuwe diepte geeft.
  2. Kick Ass: Na de hausse van Superheldenfilms in het laatste decennium, vormt Kick Ass daar een prachtige parodie op. Gewone mensen die superhelden willen zijn. De 13-jarige Chloe Moretz maakt in haar rol als de superheldin, Hit Girl, een grote indruk.
  3. Inception: Christopher Nolan maakt prachtige speculatieve films, deze film gaat over dromen, herinneringen en illusies. Deze film heeft niet alleen een zeer complex verhaal, maar blinkt uit door het maken van prachtige droomwerelden in de stijl van de jaren '30.
  4. Toy Story 3: Pixar maakte een prachtige film als opvolger van "levende speelgoedfilms" Toy Story 1 en 2. Het werd een gevoelige film die gaat over opgroeien en afstand nemen van je jeugd.

Leave a Reply