Over Simon Otjes

Momenteel werk ik bij het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen van de Rijksuniversiteit Groningen als wetenschappelijk medewerker. Ik richt me daar onder anderen op Europese partijvorming.  Daarnaast werk ik als kiezersonderzoeker bij het landelijk bureau van GroenLinks.

Ik blog over politiek, wetenschap en filosofie. Ik probeer te reageren op de politieke actualiteit vanuit verschillende perspectieven: politiek-strategisch, politiek-wetenschappelijk en politiek-filosofisch. Veel blogs hebben een progressief-links (zo u wil GroenLinks) perspectief, maar ik blog op persoonlijke titel. Soms maak ik uitstapjes naar culturele onderwerpen, zoals kunst, architectuur, geschiedenis en populaire cultuur.

Meer informatie (publicaties, CV, bijdrage aan journalistieke projecten) is te vinden op simonotjes.nl

2 thoughts on “Over Simon Otjes

  1. Dag Simon. Ik heb met veel plezier je blog over het recht op vrije tijd gelezen. Het sluit aan op pleidooien van bijvoorbeeld Dick Pels en Femke Halsema over het belang van ‘tijd’ in het publieke debat. Zie ook mijn bijdrage in S&D 2010 ‘van geldwelvaart naar tijjdwelvaart’. Het zou goed zijn om die discussie wat breder en dringender te voeren.

  2. Pingback: Een basisinkomen voor kinderen - Vereniging Basisinkomen - Vereniging Basisinkomen

Leave a Reply