Na de West Wing

Ik kan niet nog een keer the West Wing kijken. Hoe geniaal ook, ik kan sommige dialogen nu uit mijn hoofd op zeggen. Wat kan er op deze topserie volgen? The West Wing heeft, zoals ik schreef, geniaal politiek inzicht: zo voorspelde zij juist dat er een jonge hoopvolle minderheidskandidaat als president zijn rivaal als minister van Buitenlandse Zaken zou benoemen. Daarnaast is er een boel drama en bovenal uitermate goede dialogen, op tempo en vol met sociale kritiek en popular culture references.

Al een tijdje ligt Yes Minister op de plank, maar met 38 aflevering mist het de epische kwaliteit van the West Wing. Dat kan makkelijk even tussen door. Goede, politieke science fiction als Battle Star: Galatica zou ook een goede vervanging kunnen zijn, maar dat kijk ik al met vrienden, Star Trek: Deep Space Nine ben ik ook in bezig, en al bijna mee klaar. Babylon 5 lijkt me iets te zweverig.

Met politieke series uit de weg, en grote dramatische epossen geelimineerd blijft er maar een soort serie over: een serie vol met snelle witty dialoog met politieke kritiek en cultural references, zoals The Gilmore Girls. Net aflevering 1 gezien, en de dialogen zijn net zo snel, grappig en geniaal als ik verwachtte. Er is maar een mogelijke opvolger voor Jed Bartlet: Lorelai Gilmore!

Leave a Reply