Ticket Balancer

Gister was ik bij een debat tussen 6 van de 12 kandidaten voor de #2 op de Europese lijst van GroenLinks. Aan het eind van de avond vroeg een van de kandidaten of ik niet een kieswijzer wou maken voor deze keuze, zoals ik ook eerder had gedaan.

Dat heb ik gedaan: je kan hem  hier

 

downloaden in .xls. Deze kieswijzer is expliciet op gericht om een goede balans te zoeken naas Judith Sargentini, als lijsttrekker: het gaat op zoek naar een balans op de "ticket", tussen de #1 en #2. De vragen lijst bestaat uit 19 vragen, over jouw prioriteiten voor de #2 en hoe jij Judith Sargentini ziet. Nadat ik eerder een kieswijzer had gemaakt waarbij zelfs Judith niet op haar zelf uit komt wil ik iedereen de kans gegeven om zijn of haar eigen Judith te maken. De rest van de informatie over de kandidaten is gebaseerd op de adviezen van de kandidatencommissie. 

Kleine "hoe werkt dit?":  in de .xls bij de eerste vraag een getal tussen de 1 en de 5 neer (1 helemaal mee eens, 5 helemaal mee oneens). Bij de volgende drie vragen een 1 in bij het groene vakje
dat overeenkomt met het antwoord op de vraag. Je kan hier maar een keuze per
keer maken. Bij de overige 16 vragen moet je een getal tussen de 1 en 5 neerzetten: van helemaal mee eens (1) tot helemaal mee oneens (5). Er komt een rangordening van 1 (eerste keus) tot 12
(laatste keus) uit. Kandidaten
kunnen ook ex aequo uitkomen.

Leave a Reply