Running mate Obama

Wie wordt de running mate van Obama? Een vraag met een catch, namelijk dat Obama de Democratische kandidatuur zal krijgen, een vooronderstelling die ik eigenlijk wel deel. Ik denk dat het Bill Richardson wordt. Hij heeft vandaag Obama ge-endorsed.

  • Obama is afro-amerikaan, Richardson is een hispanic. De enige staten waar Obama het niet goed heeft gedaan (California, Texas, New Mexico, Florida) hebben een grote hispanic gemeenschap. Er is een zeker antagonisme tussen Hispanics en afro-amerikanen, op deze manier kan Obama die groepen aanspreken. Let wel hispanics zijn de grootste minderheid in de Verenigde Staten
  • Obama heeft weinig ervaring, Richardson heeft veel ervaring op binnenlands en buitenlands gebied: hij was Gouverneur van New Mexico, Minister van Energie en Ambassadeur bij de VN. Een ervaren uomo universale.
  • Obama is een buitenstaander die het establishment zou kunnen bedreigen, Richardson was minister onder Clinton en kan de brug tussen het Obama en Clinton kamp vormen.

Obama/Richardson is een prachtige ticket, die het dichtsbij de volslagen onwaarschijnlijke Obama/Clinton komt van alle mogelijkheden.

Leave a Reply