Omroepen

Nu POWNED van GeenStijl dreigt het Nederlands omroepstelsel binnen te breken, wordt het misschien wel tijd om lid te worden van een omroep. Het zou geen goed teken zijn voor Nederland als het in-en-in cynische geenstijl het idealistische Llink zou vervangen.

Ik kijk overigens nauwelijks televisie. Ik heb zelfs geen TV meer staan, maar ik kijk wel regelmatig via het internet naar Nederlandse televisie programma’s en bij het wakker worden luisteren we naar de radio: Tegenlicht van de vrijzinnige VPRO komt regelmatig langs, maar ook Buitenhof van de VPRO, de VARA en de NPS. Wie is de Mol? van de uiterst burgerlijke AVRO is leuk om te volgen. Ook kijk ik regelmatig naar cabaret fragmenten van Koefnoen (AVRO), De Lama’s (van het progressief-rebelse BNN) en de vele cabaret shows van de VARA.

Waarvan zou ik dan lid moeten worden?

  • Naar dat gene wat ik het meest kijk? Ik kijk naar 2 AVRO programma’s, 2 VPRO programma’s, 2 VARA programma’s en 1 BNN programma. Dat helpt niet.
  • Waar ik me het meest me identificeer? Ik ben jong, progressief en groen dus dan zit ik tussen BNN, de VPRO en Llink.
  • Die het meeste in gevaar is? BNN loopt gevaar maar Llink ook.

Wie helpt mij deze keuze maken? Of blijf ik lekker onafhankelijk? Omroepen zijn zo 1926.

Leave a Reply