Zomer, Herfst, Lente

Welke seizoenen culturen hebben, is afhankelijk van de natuur om hun heen. De Egyptenaren hadden drie seizoenen akhet, peret en shemu. Deze cyclus was gebaseerd op het overvloeden van de Nijl. In tropische gebieden zijn er twee seizoenen: het natte en het droge seizoen gebaseerd op de monsoen. De vier seizoenen die we nu hebben zijn ook gebaseerd op de natuur: het sneeuwt tijdens de winter, bloemen komen op tijdens de lente, het is broeiend heet tijdens de zomer en in de herfst verliezen bomen hun bladeren.

Nu het niet meer sneeuwt, allerlei bloemen nu al op komen en het steeds warmer wordt aan het eind van de lente en het begin van de herfst, moeten we misschien overwegen die "winter"-maand te helemaal schappen. Gewoon bloeiende lente vanaf februari tot mei, dan warme zomer van mei tot september en dan vervolgens regenachtige herfst van september tot februari.

Leave a Reply