World of Time Sink

Terwijl belangrijke deadlines al lang al zijn gepaseerd, terwijl de toekomst met rasse schreden nadert, ben ik eindelijk met mijn rogue level 30 geworden.

Er zijn weinig spellen zo verslavend als World of Warcraft. Ik ben nu al ruim negen maanden hooked. Eerst was ik co-dependant. Mijn vriend had het spel gekocht en ik speelde als hij er niet was. Ik had mijn Blood Elf Rogue Gwyfthalin tot leven 39 geleveld, rijk gemaakt op de auction house en ben toen Arathi Basin onveilig gaan maken.  Sinds vier maanden heb ik het zelf. Mijn Mac kon het niet aan, dus heb ik nu twee computers staan op mijn desktop: een oude PC en mijn trouwe Mac. Dus nu speel ik samen met Erik een Night Elf Rogue Gwyfthalis, hij achter zijn PC ik achter de mijne gezellig Azeroth onveilig maken. Met nog twee andere vrienden vormen we ook nog een band van Druids.

Voor veel spelers gaat WOW: om geweld wie het snelst, het hardst een mob of een andere speler kan dood slaan. Die spelers hebben het niet begrepen. De mooiste class van WOW is de Rogue. Die is niet zo zeer gericht op het doen van veel schade (zijn ze ook niet onaardig op trouwens) maar een echte subtiele Rogue is erop gericht gevechten te voorkomen, door ongezien en onopgemerkt rond te lopen, en als je toch opgemerkt bent zo snel mogelijk te verdwijnen. Diep in zijn hard is de rogue een pacifist die probeert conflicten te voorkomen.

Leave a Reply