NU SP NU ZEKER

De eerste verkiezingsposters worden weer geplakt, nu voor de aanstaande provinciale statenverkiezingen. De SP valt altijd op: simpele boodschap, simpel beeld. Toch is er deze keer een veelzeggende dubbele bodem in hun “NU SP NU ZEKER”.

De boodschap aan de oppervlakte is natuurlijk, stem nu, zelfs na de voor de SP mislukte formatie, het succes van de PvdA als onderhandelaar en de 25 zetels oorverdovende stilte, weer SP, want in de Eerste Kamer en Provinciale Staten zijn meer SP’ers nodig. Een hartverwarmende boodschap natuurlijk, maar zou iemand daarop stemmen?

De andere boodschap ligt er onder: stem SP voor zekerheid en tegen verandering (ten goede of ten slechte), stem SP voor mensen die zeker zijn van eigen overtuigingen en niet meer open staan voor nieuwe ideeen; stem SP voor de belangen van de mensen nu en niet voor komende generaties, stem SP voor de belangen van de mensen hier en niet voor mensen in andere delen van de wereld.

Maar ja, stem GroenLinks voor zoekende onzekerheid, ooit en ergens anders, is ook geen goede campagne-boodschap, hoe waar ook.

Leave a Reply